Meesterwerk Penjing – Stenen lantaarn

Een bijna perfecte penjing, bonsai of hoe je het ook wilt noemen. De boom lijkt op een Shimpaku-jeneverbes. Misschien is het verzameld in de bergen van Taiwan, waar deze overvloedig aanwezig zijn.

Alle foto’s van vandaag zijn van de 4e Zhongguo Feng Penjing-tentoonstelling met dank aan Bill Valavanis. Bill plaatste ze op zijn Welcome to My Bonsai World-blog, een van onze favoriete bestemmingen.


Penjing in literaire stijl. Literati gaat honderden jaren terug, toen Chinese dichters, kunstenaars en kalligrafen Literati werden genoemd. Als je deze associatie met kalligrafie eenmaal kent, is het gemakkelijk genoeg om te zien waarom (het Japanse woord voor deze stijl is Bunjin – literati en bunjin worden vaak door elkaar gebruikt door Engelssprekende bonsai-enthousiastelingen).


Ik ben misschien terughoudend om dit een literati te noemen. Het heeft de lange, dunne stam met de meeste vertakkingen naar boven die we associëren met geletterden, maar de overvloed aan rijk gebladerte spreekt van een leven dat misschien te zacht is voor geletterden, die doorgaans worden geassocieerd met het soort ontberingen dat je kunt tegenkomen op een koude, hoge bergklif of in een andere onherbergzame omgeving.


Halloween-boom. Met een beetje fantasie kan het eng zijn. Er wordt geen variëteit gegeven.


Bonsai kandelaar met dood hout.


Deze elegante Princess persimmon is Bill’s favoriet uit de show.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Hv66bonsai
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart