Veldgekweekte zwarte dennenprogressie – deel 1

Ik heb lang gewacht om de voortgang van een van mijn zwarte dennen te delen, en nu is er een goed moment voor!

Laten we beginnen met het achtergrondverhaal. In 1993 – toevallig is het het jaar waarin ik begon met het kweken van bonsai – begon Kathy Shaner met een partij zwarte dennen uit zaad dat terechtkwam in Lone Pine Gardens in Sebastopol, Californië.

Lone Pine verzorgde deze bomen tot het begin van de jaren 2000, toen Boon Manakitivipart de hele partij kocht. Ik had de leiding over het graven, misschien wel 20-25 bomen in totaal, met hulp van een andere Boon-student, Pak. Boon heeft de bomen tijdelijk opgepot toen ze uit de grond kwamen.

Na twee dagen graven, brachten Boon en ik de volgende drie dagen door met het zorgvuldig herplanten van alle dennen in groeiende containers. Toen we klaar waren, mocht ik een van deze bomen kiezen om mee naar huis te nemen en te ontwikkelen.

De eerste foto die ik heb van de boom is ongedateerd. Het is waarschijnlijk uit het begin van de jaren 2000.

In het veld gekweekte zwarte den

In het veld gekweekte zwarte den, begin jaren 2000

Ik heb de komende jaren niet veel foto’s gemaakt, dus we gaan naar 2009.

2009 - bezig met enten

2009 – bezig met enten

De sprong tussen foto’s is dramatisch! Ik had de meeste grote offertakken verwijderd, een paar keer ontkaard en begonnen met het enten van de toekomstige takken die ik zou gebruiken om het uiteindelijke silhouet te creëren.

Het enten ging het volgende jaar door.

2010 - meer enten

2010 – meer enten

Sommige grafts gingen en andere niet. De grafts die ik het liefst wilde nemen – de stamgrafts halverwege tussen de bovenste en onderste takken – hebben het nooit gedaan, dus heb ik het gedaan met wat ik had.

Vanaf hier was het belangrijkste werk het bouwen van dichtheid – ontkaarsen, plukken en snoeien.

juni 2012

juni 2012

juni 2014

juni 2014

December 2014

December 2014

Maart, 2015

Maart, 2015

De vooruitgang had in deze jaren veel sneller kunnen gaan, maar ik nam niet de tijd om de takken regelmatig te bedraden en langbenige takken terug te snoeien.

Ik ontwikkelde echter voldoende takken om de kroon te vormen, waarna ik de stam verkleinde en uiteindelijk de boom zag op wat de uiteindelijke hoogte van ongeveer 45 cm zou worden.

Het verkleinen van de kofferbak

Het verkleinen van de kofferbak

Maart, 2017

Maart, 2017

Nu we de basisomtrek van de boom kunnen zien, gaan we volgende week verder met de rest van het verhaal.

Nieuws updates

Er staan ​​veel leuke evenementen op de planning:

  • De Bay Area Bonsai Associates organiseren hun jaarlijkse tentoonstelling op 14-15 januari in het Lakeside Garden Centre in Oakland, CA. De show begint op de 14e om 16:00 uur met een demo/presentatie (door mij) om 18:30 uur. Zondaguren zijn 10:00 – 16:00 uur
  • Er is nog plaats voor de Het winterseminar van de Shohin School in Portland, Oregon op 28-29 januari. Meer informatie over de Website van de Shohinschool.
  • De Shohin-seminar in Californië zal worden gehouden in de Mission de Oro in Santa Nella, Californië, van 3 tot 5 februari. Ik verkoop, presenteer en leid een workshop op het evenement. Lees meer op de California Shohin Seminar-website.
  • De Bonsai Garden bij de jaarlijkse Mammoth Fundraiser van Lake Merritt zal worden gehouden in het Lakeside Garden Centre op 18-19 februari. Een enorme veiling begint op zaterdag, gevolgd door een dag vol verkopers en boomverkoop op zondag. Het evenement is een geldinzamelingsactie voor de BGLM – lees er meer over hier.

En tot slot, voor degenen die zich voorbereiden op het komende verpotseizoen, kleine en middelgrote akadama is nu op voorraad Bonsai Tonight online winkel.

Abonneer u op Bonsai Tonight

Elke dinsdag en vrijdag worden er nieuwe berichten bezorgd

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Hv66bonsai
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart