Veldgekweekte zwarte dennenprogressie – deel 2

In de post van vorige week zijn we gestopt in 2017 – ongeveer 10-15 jaar in de ontwikkeling van een zwarte den die in het veld werd gekweekt in Lone Pine Gardens in Sebastopol, Californië.

Hier is de boom twee jaar later.

Maart, 2019

Maart, 2019

Omdat de boom al enkele jaren niet bedraad was, was de grote opening tussen de onderste en bovenste takken uitgesproken geworden. Je kunt deze kloof duidelijk zien op de volgende foto.

juni 2020

juni 2020

Hoewel de takken er ruw uitzien, waren de botten om een ​​volledig silhouet te vormen grotendeels op hun plaats.

Een jaar later zag de boom er hetzelfde uit, maar dichter.

december 2021

december 2021

Die winter vonden een paar draden hun weg naar de onderste takken, maar de bovenste helft van de boom bleef ongestyled.

november 2022

november 2022

Nadat ik deze boom te veel jaren niet had bekabeld, was ik er vast van overtuigd dat hij geen jaar meer zonder aandacht zou gaan.

Gelukkig was een vriend, Adam Toth, onlangs teruggekeerd van een driejarige stage bij Taiga Urushibata in Taisho-en in Shizuoka, Japan. Adam was klaar voor de klus en ik ben heel blij met de resultaten.

Zwarte grenen

Zwart grenen, 16″, gestyled door Adam Toth

Rechter zijde

Rechter zijde

Bovenaanzicht

Uitzicht vanaf de bovenkant – let op de gelijkmatige takverdeling

En hier is een herinnering aan hoe de boom er meer dan vijftien jaar eerder uitzag.

Begin jaren 2000

Dezelfde boom in de vroege jaren 2000

Het is bemoedigend om bomen van jaar tot jaar te zien bewegen, maar een stap terug doen en de voortgang over langere tijd in kaart brengen, is een van de meer bevredigende gevoelens in bonsai.

Dank aan Adam voor het helpen van deze boom door zijn “eerste styling” van soorten, en bedankt aan jullie allemaal om mee te rijden!

Voor meer informatie over Adam – hij woont in Noord-Californië en is beschikbaar voor clubpresentaties, demonstraties en klantwerk – zeg hallo op IG @adam.jp.bon.

Adam Toth

Adam Toth na het bedraden van de grenen

Nieuws en updates

  • Ik hoop je dit weekend te zien bij de Bay Area Bonsai Associates jaarlijkse tentoonstelling op 14-15 januari in het Lakeside Garden Centre in Oakland, CA. De show begint op de 14e om 16:00 uur met een demo/presentatie (door mij) om 18:30 uur. Zondaguren zijn 10:00 – 16:00 uur
  • Kleine en middelgrote puimsteen is weer op voorraad in de Bonsai Tonight Online Store, dus sla nu voorraad in voor het verpotten.
  • Het is niet te vroeg om na te denken over de 8e Amerikaanse Nationale Bonsai Tentoonstelling in Rochester, New York. Ik zal dit jaar niet kunnen rijden, maar ik ben blij om te helpen bij het coördineren van de reis. Laat het me weten als je vragen hebt of erover nadenkt om te rijden, ik help je graag verder!

Abonneer u op Bonsai Tonight

Elke dinsdag en vrijdag worden er nieuwe berichten bezorgd

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Hv66bonsai
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart